Vyšší dávka pečlivě vybraných druhů chmele a netradiční chuťová kombinace sladů dává pivu Temně hořký ležák nezaměnitelnou plnou chuť a jantarovou barvu. To vše je umocněné tradičním řízem a výraznou hořkostí.
Vyšší dávka pečlivě vybraných druhů chmele a netradiční chuťová kombinace sladů dává pivu Temně hořký ležák nezaměnitelnou plnou chuť a jantarovou barvu. To vše je umocněné tradičním řízem a výraznou hořkostí.
Svůj název dostal Altbier v průběhu 19. Století, kdy začal být vytlačován stále oblíbenějším pivem plzeňského typu. V okolí Düsseldorfu však zachovali část tradičních starých postupů (Alt=starý), a tak se zrodil Altbier – svrchně kvašené pivo ležící při nízkých teplotách jako u ležáku. Vyznačuje se sladovou karamelovou chutí s jemnou hořkostí a tóny ovoce.
Za prapůvodní domov chmele je považován dolní Kavkaz, kde i dnes roste planý chmel. Neobvyklým spojením tohoto robustního, divokého Kavkazského chmele s ušlechtilým českým, vznikla odrůda, pojmenovaná po hoře Kazbek. Našemu ležáku dodala drsně kořenité aroma s jemnými tóny citrusů.
Pacovská 961/7, 140 00 Praha 4
zelenaliska@zelenaliska.cz
Restaurace
Pondělí - Neděle
11:00 – 22:30
Svůj stůl si rezervujte online nebo telefonicky na 241 733 037.